Köszöntők

Dr. Karas Monika elnök Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Tisztelt Olvasó!

A szabadságról való elmélkedés egyidős az emberiséggel, ugyanakkor napjainkban az újmédia világában talán nagyobb jelentőséggel bír, mint valaha.

A médiát szabályozó szervezeteknek ma olyan területeket kell felügyelniük, amelyek a demokratikus nyilvánosság motorját jelentik. A hatóságok szándékának hatékony gyakorlati kivitelezéséhez azonban elengedhetetlen az elméleti háttér precíz kidolgozottsága, hiszen az utazó is csak pontos térkép alapján találhatja meg úticélját.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Médiatudományi Intézetben végzett munkának köszönhetően jut azokhoz a fontos kutatási és tudományos eredményekhez, amelyek segítik a döntéshozatalt. A tudományos tevékenység során elengedhetetlenül fontos, hogy a világ legkülönbözőbb pontjairól érkező szakemberek véleményét és meglátásait is meghallgassuk, ezért itt Budapesten három kontinensről gyűltünk össze, hogy sokoldalú és nyitott tudományos eszmecserét folytassunk a szólásszabadság és a médiaszabályozás aktuális kérdéseiről. Nagy öröm, hogy egy ilyen nagyszabású nemzetközi konferencia létrejöttében az NMHH társrendezőként szerepet vállalhatott.

Bízom abban, hogy az előadások újító gondolatok és beszélgetések táptalajai lesznek, és kívánom, hogy az itt elhangzó elméletek értékes részeivé váljanak majd a gyakorlatnak és a szabályozásnak is.

Dr. Karas Monika